Vi kan alle have tendens til et snæversyn, hvor vi kun kan se dét, der er lige foran os. Det kan til tider have en demotiverende effekt, fordi vi hverken ser formålet eller meningen med det vi gør.

Det samme gælder for medarbejdere. Den daglige drift kan være så meget i fokus, at der glemmes, hvad meningen med arbejdet egentlig er.

Måske kender du historien om Stenhuggeren og Katedralbyggeren. Hvis ikke, så hæng i – den kommer om et øjeblik, og skildrer pointen med dette indlæg til perfektion!

Det er ledelsens opgave at skabe et klarsyn for deres medarbejdere, så medarbejderne kan se det formål de tjener med det arbejde de udfører.

En kundeservicemedarbejder behandler ikke blot kundesager, men sikrer et højt niveau af kundeloyalitet, så kunderne glædeligt kommer igen og anbefaler virksomheden til andre.

En data-analytiker trækker ikke bare tal fra en masse undersøgelser, men har derimod den livsnødvendige indsigt og viden, der skal videreudvikle virksomheden i den rigtige retning.

Dét der skaber mening, motiverer og engagerer.

SÅ.. Hvorfor er I her? Hvilket formål tjener det I gør, og hvilken mening tilfører det virksomheden og jeres medarbejdere? .. Og vigtigst af alt: Ved jeres medarbejdere det også?

Og nu til historien om Stenhuggeren og Katedralbyggeren:

En mand går forbi to mænd, der er i gang med at hugge i sten.

“Hvad laver du?”, spørger manden den første. “Jeg hugger en sten firkantet”, svarer han.
“Hvad laver du så?”, spørger manden derefter den anden. “Jeg er med til at bygge en katedral”, svarer han.