MONOLOG

Det er svært for mig at sige, at dette blot er en faglig profil. For det her er så stor en del af mit liv. Det ligger så dybt forankret i mig. Jeg dyrker, studerer og analyserer ordets kunst i de fleste af mine vågne timer, uagtet hvilket format, det leveres i. Hvad end det er musik, bøger, digte, film, artikler, blogindlæg, m.v.. Jeg lytter ikke blot til musik, jeg mærker det. Jeg analyserer og hæfter mig ved ordene, deres udtryk og sammensætning. Det samme sker i film. Det er dialogerne og hele iscenesættelsen af dem, der fanger min opmærksomhed.

At skabe stemninger og følelser hos modtageren, er efter min mening, det største vi kan opnå. At skabe refleksion, handling og nære relationer. Der er nu mere end nogensinde brug for, at vi rykker tættere sammen. Og når nogen spørger mig, om jeg kan leve af det, er mit svar altid: “Kan jeg leve uden? – Nej, det tror jeg ikke.”

HVAD NU HVIS DU HAVDE FÅ MINUTTER TIL AT FORTÆLLE DIN HISTORIE?

– Få minutter til at lade nogen ind i dit liv, så de kan se hvor du kommer fra og hvor du er på vej hen?
Mit navn er Nina, og jeg er både dannet og uddannet. Af omveje og genveje. Og det jeg deler med dig nu, betyder alt for mig.

KOMMUNIKATION ER ALT

Kommunikation er alt fra relationer mellem mennesker,
til formidling af en ny virksomhedsstrategi,
til verden der sættes i nyt kredsløb.
Kommunikation er kunst: musik, poesi, film.

Kommunikation er historier og fortællinger,
der skaber og sælger.
Rører og inspirerer.
Forbinder, forandrer og forvandler.

KOMMUNIKATION ER STRATEGI

Strategisk kommunikation handler i høj grad om at undgå den “støj” eller de “filtrer”, der kan have for vane at forvrænge afsenderens hensigt og modtagerens opfattelse af et budskab. skåret ind til benet, handler det ren og skær om psykologi, og jeg bringer konsekvent min faglige viden om den psykologiske videnskab i spil, når jeg skal løse en strategisk opgave. Heriblandt:

 • Neuroscience
 • Adfærdsdesign
 • Nudging
 • Salgspsykologi

Er du CEO, Head of Marketing, Teamleder eller lignende, så læs med her. Er du derimod Creative Director, Forfatter, Filminstruktør, Producer og/eller befinder dig i en mere kreativ branche, kan du nøjes med at læse afsnittene “Kommunikation er kunst” og “Kommunikation er min passion” nedenfor, der taler direkte til din kreative sjæl.

Min erfaring siger mig, at når arbejdet finder sted i virksomheder, der konstant løber efter 2020-planer, vækststrategier og stramme KPI’er, er det ikke nok som medarbejder, at være i besiddelse af en indre passion, der er motivation og drivkraft nok i sig selv til, at man leverer et eminent stykke arbejde. Denne anskuelse anses af ledelsen for at være en kende naiv, abstrakt og højtflyvende. Skal vi på nogen måder have en chance i disse virksomheder kræver det derfor, at vi har en tung teoretisk viden og praktisk erfaring spændt om livet, der kan bevare vores fødder på jorden og sikre, at vi ikke flyver op i de højere luftlag; Du ved, der hvor enhjørninger og superhelte lever side om side på lyserøde skyer i en utopisk verden, hvor drømme forbliver drømme og visioner forbliver hule floskler.

Alt forladt, det har jeg lært at trives i, og jeg har også lært at holde af det. Til dels. Altså så længe der er rum til at give kreativiteten vinger, så den kan nå en flyvehøjde der tillader anderledes idéer og nye skabninger, der ikke er bange for at skille sig ud og gøre sig bemærket. Forsvinder rummet for kreativitet, forsvinder enhver mulighed for at skabe det magiske og nødvendige.

Men tilbage til den tunge teoretiske viden og praktiske erfaring. For ikke at lade min passion, mit “why” og min indre drivkraft stå alene på mit CV, har jeg allieret mig med uddannelsessystemet og tonsvis af bøger, videoer og foredrag. Så hvor jeg før min uddannelse var iklædt kampgejst, sværd og brynje, er jeg som uddannet nu også iført rustning og skjold, der dels beskytter mig mod fordomme og symbolpolitik, dels bevarer mine fødder på jorden efter behov, og dels har givet mig en viden og bevidsthed om kommunikation, som jeg ikke vil være foruden.

KOMMUNIKATION ER KUNST

Spørger man Den Danske Ordbog, er kunst “udtryk for eller bevidst brug af menneskelig skaberevne og fantasi til frembringelse af værker som kan påvirke eller udfordre modtageren æstetisk, følelsesmæssigt eller intellektuelt.”

“Kunst er et produkt af livet”, siger Niels Brandt, forsanger i bandet The Mindst Of 99.

Jeg fordyber mig i kunst uagtet dens format, og det rører mig helt ind i sjælen, når kunsten sætter ord på dét, jeg selv kan have svært ved at definere og formulere. Når værker leder mig på en tankevandring, der gør mig klogere, sætter verden i et nyt perspektiv og giver mig en ustoppelig lyst til at gøre noget – ændre noget. Når kunst skaber og styrker kærlige relationer mellem mennesker. Følelsen af samhørighed og ligeværd. Det er alt det vi har til fælles. Alt det vi samles om.

Det kan være en sætning i en artikel. En dialog i en film. Et maleri. Et blik i et fotografi. En historie fra det virkelige liv. En sang, der opsummerer en tanke eller følelse. Det er, når værket skaber eftertænksomhed, refleksion og leder til handling. Det bliver ikke større og smukkere end det.

Den forløsning det er, at føle og mærke kunsten i en sådan grad, er det absolut største jeg kan opnå, og dermed også det største jeg kan give videre til dig og alle andre, når jeg skriver og skaber.

Og det fører mig videre til næste afsnit.

KOMMUNIKATION ER MIN PASSION

Jeg spørger ind i mellem mig selv: “Hvor kommer passionen fra?”  Og ærligt, så ved jeg det ikke. Men det svar har jeg ikke nemt ved at acceptere, så jeg har brugt meget tid på at mærke efter og analysere mig frem til et kvalificeret bud:

Det er som om, at jeg er født med et ekstra organ. Hjertet har til opgave at pumpe blodet rundt i årene og mine to eks-rygerlunger sikrer, at jeg trækker vejret. Og så har jeg mit kommunikationsorgan, der sørger for, at alle de inputs og al den inspiration, som livet giver mig på godt og ondt, bliver omsat til et fyldt A4-ark. Kommunikationsorganet holder mit humør og mine tanker i balance, og rydder op i mit sind og i mine følelser. Lige som hjertet og lungerne, har jeg altid levet med kommunikationsorganet og jeg vil aldrig kunne leve uden.

Det betyder også, at min passion for kommunikation altid overvinder min forfængelighed og blufærdighed. Og det er en risiko jeg er villig til at tage. For det er her ilden lever.

Drivkraften og motivationen i mit arbejde finder sin vej fra kommunikationsorganet – passionen – så længe mit hjerte slår. Denne drivkraft er både højere og vildere end hvad et hvilket som helst eksamensbevis eller CV kan dokumentere. “Hellere karakterfuld end høje karakterer”, siger Direktør og Filosof, Morten Albæk. Jeg kan sætte flueben ved begge dele, men blev min drivkraft taget fra mig, ville mine høje karakterer være værdiløse og uden substans.

JEG KAN HJÆLPE MED DE FLESTE OPGAVER, DER INDEHOLDER DET SAGTE ELLER SKREVNE ORD

 • Konceptudvikling
 • Forfatter-opgaver
 • Manuskripter
 • Sangtekster
 • Digte og poesi
 • Produktion af film/video
 • Blogindlæg
 • Artikler
 • Design og opsætning af hjemmesider
 • Reklamer
 • Fundraising
 • Content til markedsføring og branding
 • Taglines
 • Sociale Medier
 • Intern/ekstern forandringskommunikation

FIRE VÆRDIER JEG AGTER AT EFTERLEVE – ALTID.
– OG HVIS JEG IKKE GØR DET, VIL DU SÅ IKKE VÆRE SØD AT MINDE MIG OM DET?

MANGFOLDIGHED

I VERDEN

EMPATI

FOR ALLE

NYSGERRIGHED

TIL ALT

ÆRLIGHED

FOR FRED

JO LÆNGERE VÆK VI KOMMER FRA VORES EGEN KULTUR,
JO VIGTIGERE OG MERE INTERESSANT BLIVER KOMMUNIKATION

TED-TALKS ALLE BØR SE

I SURVIVED A TERRORIST ATTACK

– Gill Hicks

Du skal ikke antage noget om nogen, du ikke kender. Vi har en uvane med, at dømme mennesker på religion, hudfarve, social status, økonomi, seksualitet. Fuck labels. Vi er alle mennesker, og vi er lige meget værd. Gill, der var offer for terrorangrebet i London 2005, stiller spørgsmålet: Skal der virkelig en tragedie til, før vi føler os forbundet til hinanden som ligeværdige mennesker? En TED-Talk, der rører mig betydeligt, da jeg selv var vidne til angrebet fra første parket på Kings Cross Station.

THE POWER OF VULNERABILITY

– Brené Brown

Brené forsker i relationer mellem mennesker, og har gennem mange års forskning fundet frem til, at de mennesker, der føler størst kærlighed og tilknytning, er dem, der har modet til at vise deres sårbarhed. Sårbarhed er en direkte nødvendighed for at leve et meningsfuldt liv med inderlig kærlighed og tilknytning til andre mennesker. Vi er alle uperfekte, vi er alle sårbare. Men kun de helhjertede tør, vise det. Andre forsøger at fortrænge sårbarheden, hvorfor vi i dag er de tykkeste, mest gældsatte og alkoholiserede generationer, der nogensinde har eksisteret.

WHY SOME OF US DON’T HAVE A TRUE CALLING

– Emilie Wapnick

Det er okay at have mange interesser, mange passioner og kaste sig over mange forskellige projekter. Ikke alle er specialister, og dem skal samfundet gøre plads til. De såkaldte “Multipotentiolites” er idémagere, igangsættere og kreative ildsjæle og udgør et suverænt team sammen med specialisterne. Emilie Wapnick’s budskab er: Omfavn nysgerrigheden og dine mange passioner. Det får dig langt i livet.

BØGER, DER GØR INDTRYK

SIMPLE LIVING

– Nadia Plesner

Biografisk fortælling om Nadia Plesner, der vandt kampen om kunstnerisk ytringsfrihed mod modehuset Louis Vuitton.

DEN LILLE PRINS

– Antoine De Saint-Exupéry

Et eventyr om Den Lille Prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden, livet og døden at kende. Der er meget visdom at hente og mange kloge budskaber.

THE POWER OF MOMENTS

– Chip Heath & Dan Heath

En guide til, hvordan man skaber mindeværdige oplevelser, som hukommelsen vil huske for altid.

TÆNK VILDT

– Rane Willerslev

Rane slår et slag for en mere nysgerrig tidsånd og dyrkelse af viden og kreativitet. Den vilde tanke skaber nye og hidtil usete muligheder for innovation.

EVIL PLANS

– Hugh MacLeod

Opfordringen lyder: Giv din dårlige leder fingeren, sig dit intetsigende job op og skab et meningsfuldt arbejde. Men husk! – Nogle mennesker er misundelige og vil derfor hade dig for det.

AT TÆNKE HURTIGT OG LANGSOMT

– Daniel Kahneman

Bogen giver et unikt indblik i den menneskelige bevidsthed og i de to systemer, som driver den måde, vi tænker og træffer beslutninger på. System 1 er hurtigt, intuitivt og følelsesdrevet; System 2 er langsomt, rationelt og logisk.

ÉT LIV, ÉN TID, ÉT MENNESKE

– Morten Albæk

Det er en illusion, at livet kan deles op i et arbejdsliv og et privatliv. Det handler om at kende forskel på tilfredshed, lykke og mening – og sætte sidstnævnte i centrum for tilværelsen i det ene og hele liv vi lever.

HOW TO WIN FRIENDS AND INFLUENCE PEOPLE

– Dale Carnegie

På baggrund af den psykologiske videnskab, får vi guiden til at skabe nære relationer. Relationer til kunder, medarbejdere, kolleger, venner, kærester, ægtefæller, m.v..

FANG MIG HER

E-mail: ninatepe@gmail.com
Telefon: +45 29 25 05 59

Jeg bor på smukke Djursland 40 minutters kørsel fra Aarhus C.